Tenul curat și hidratat este tot ce ai nevoie pentru a obține un machiaj perfect. Erupțiile care apar pe piele, afectează machiajul, oricât de mult ai încerca să le ascunzi. Pentru a obține o piele fără imperfecțiuni și a controla erupțiile poți să ții cont de câteva elemente: curățarea constantă și blândă a tenului, spălarea și schimbarea feței de pernă, atenție la fluctuațiile hormonale.
Pentru a te ajuta să ai o piele curată, specialiștii în estetică facială de la Atelierul de Slăbit îți oferă câteva recomandări pentru a controla mai bine erupțiile și a curăța pielea astfel încât să obții baza perfectă pentru machiaj.
Spală și curăță tenul înainte de culcare
Nu contează cât ești de obosiă, NU ai voie sa dormi machiată. Ai încredere în acest prim sfat de aur, pentru un viitor fără coșuri. Curăță tenul în fiecare seara timp de 30 până la 45 de secunde (atât durează să cureți tenul de impuritățile acumulate peste zi). Folosește un demachiant hidratant, cu textură ușoară, care nu îngrașă pielea. Ai grijă să cureți corect pielea feței: folosește mai multe dischete demachiante și o cantitate suficientă de demachiant, acoperă toate zonele feței.
Nu neglija crema hidratantă după demachierea tenului dimineața
Dacă ai un ten gras, ai putea fi tentată să renunți la crema hidratantă. Uscarea pielii poate să agraveze apariția imperfecțiunilor și a coșurilor. Este important să alegi crema hidratantă potrivită, astfel încât să nu agraveze erupțiile și să nu încarce pielea suplimentar.
Terapeuții AS recomandă să alegi o loțiune zilnică care să absoarbă orice exces de sebum.
Poartă o mască pentru față de bumbac, sub masca sintetică
Combinația de transpirație, germeni și frecarea măștii provoacă un tip specific de erupție, numită acnee mecanică. Există multe modalități de tratament și prevenție a acneei mecanice. Cea mai simplă metodă însă este să ai grijă ca primul contact al pielii să fie cu masca de bumbac, din fibre naturale, care lasă pielea să respire.
Clătește bine produsele de curățare
Resturile de demachiante după curățarea pielii acționează precum impuritățile. Clătește-te cu apă călduță după utilizarea demachiantului (apa fierbinte usucă pielea, iar apa rece închide porii) până când pielea se simte curată și netedă și nu mai este alunecoasă.
Fii blândă cu pielea ta
Dacă ești prea riguroasă în curățarea pielii, aceasta poate deveni aspră și roșie. Nu te lupta cu pielea ta! ☺ Evită gomajul dur și prosoapele aspre, care pot provoca iritații. O piele iritată este mai predispusă la erupții. Dacă folosești mâinile direct pe piele, asigură-te că sunt curate sau vei transfera murdăria și sebumul pe față, iar acestea sunt o sursă sigură pentru apariția imperfecțiunilor.
Nu sări peste demachierea de dimineață
Produsele de coafură sunt absorbite de fața de pernă, apoi sunt transferate pe piele – dacă nu sunt îndepărtate dimineața, îți vor înfunda porii toată ziua. În plus, dacă îți este greu să te trezești dimineața, apa răcoritoare te poate ajuta să arăți cu adevărat plină de viață. 😉
Toate aceste recomandări te ajută să ai o piele îngrijită, curată și luminoasă. Pe un astfel de ten, machiajul va arăta mereu perfect. Este o greșeală să încerci să ascunzi sub machiaj ceea ce ai putea rezolva cu ajutorul unei rutine sănătoase de îngrijire. Însă, pentru aceasta îți trebuie puțină disciplină și produse profesionale, de calitate superioară, dar și tratamente profesionale efectuate într-un centru avizat.