Știai că:
Ovăzul face parte din grupa cerealelor?
De la această plantă se folosesc seminţele şi tulpinile.
Din punct de vedere alimentar, el este un carbohidrat și are rol pozitiv in arderea grasimilor şi este indicat a fi consumat dimineaţa.
7 beneficii ale ovăzului:
1. întărirea sistemului imunitar prin prevenirea virozelor respiratorii;
2. reducerea nivelului de colesterol, datorită faptului că fibrele de ovăz sut solubile;
3. reglarea glicemiei, prin formarea senzaţiei de saţietate şi dispariţia poftei de dulce;
4. protejarea inimii şi a vaselor de sânge, deoarece antioxidanţii din ovăz reuşesc să diminueze acţiunea radicalilor liber ce au rol în depunerea de colesterol;
5. prevenirea instalării astmului la copii, prin introducerea ovăzului în alimentaţia lor;
6. reducerea poftei de mâncare, rezultând implicit scăderea în greutate, deoarece ovăzul poate acţiona asupra hormonilor foamei.
7. prevenirea cancerului mamar în procent de 41% prin consumul frecvent de ovăz în premenopauză, datorită conţinutului său în fibre, la
care se pot adăuga fructe proaspete în meniul zilnic.
Află mai mult:
Ovăzul stimulează digestia.
El este recomandat chiar şi in afecţiunile digestive.
Ar trebui ca ovăzul să fie introdus în micul dejun, astfel încât să devină un aliment obişnuit, pentru cât mai multe persoane.