Găsește-ți motivația de a slăbi în noul an - Atelierul de Slăbit

Găsește-ți motivația de a slăbi în noul an

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Poate crezi că motivația este o calitate magică pe care unii oameni o au și alții nu. Există tehnici ușoare pe care oricine le poate învăța, despre cum să găsească motivația pentru a pierde în greutate, a fi în formă sau a deveni sănătos. Înțelegând cum funcționează motivația, poți asambla elementele de bază de care ai nevoie pentru a pierderea în greutate sau a te menține în formă, așa cum îți dorești.

Cum să găsești motivația de a slăbi?

Cel mai bun mod de a găsi motivația de a pierde în greutate este să înveți unde să te uiți. Este simplu: privește în interiorul tău și în afara ta.

Mai simplu spus, există două tipuri de motivație: extrinsecă și intrinsecă. Motivația extrinsecă este inspirația care vine dintr-o sursă externă, din afara ta. De exemplu, dacă medicul îți recomandă o anumită dietă, este posibil să fii motivat din exterior să respecți un anumit regim alimentar, pentru a-ți menține organismul sănătos. Recompensele, un alt exemplu, sunt surse extrinseci ale motivației. Dacă ții o dietă pentru ca o anumită ținută să ți se potrivească, acest tip de motivație este extrinsecă.

Motivația intrinsecă, pe de altă parte, vine din interiorul tău. Dacă faci exerciții urmărind sentimentul de realizare pe care îl obții la sfârșitul antrenamentului, sursa ta de motivație este intrinsecă. Dacă alegi o gustare sănătoasă pentru că te face să te simți mai bine cu tine, ești motivat intern sau intrinsec.

De ce contează diferitele tipuri de motivație? Inspirația extrinsecă și intrinsecă vor intra în joc în momente diferite în timpul experienței tale de slăbire. În momentul în care înțelegi cum să te folosești de motivele extrinseci și intrinseci pentru a-ți atinge obiectivele, te echipezi cu instrumentele de care ai nevoie pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus.

Motivația extrinsecă de a pierde în greutate

De cele mai multe ori, te poți surprinde că începi un program de exerciții sau de slăbire din motive externe: hainele nu ți mai potrivesc, medicul te-a atenționat că ar fi bine să mai pierzi din kilograme, familia și prietenii au pus presiune pe tine să slăbești. Acești factori extrinseci sunt grozavi pentru a porni rostogolirea bulgărelui. 

Când simțiți presiunea din exterior pentru a pierde în greutate, las-o să te motiveze. Este posibil să nu te simți pregătit să începi o dietă, dar poți porni la drum cu efectuarea unui plan și strângerea informațiilor despre programele de exerciții fizice. În același timp, încearcă să-ți dai seama dacă există pași mici pe care îi poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea înainte de a te angaja într-un program de slăbit la scară largă. Întreabă un nutriționist cu experiență, cum este Simona Dumitrescu de la Clinica AS, despre cum îți vor îmbunătăți sănătatea schimbarea dietei și a stilului de viață alimentar.

De asemenea, motivația extrinsecă poate fi utilă atunci când ai nevoie de puțin avânt pentru a-ți atinge obiectivele pe termen scurt. De exemplu, s-ar putea să știi că exercițiile fizice sunt bune pentru tine, s-ar putea să știi chiar că te vei simți mai bine după ce termini un antrenament, dar în unele zile s-ar putea să nu te simți suficient de motivat să ajungi la sală. Pentru a depăși obstacolul, îți poți promite în zilele respective o recompensă. Ai putea să mergi la un centru de înfrumusețare și să completezi antrenamentul cu o ședință care îți va tonifia pielea și te va ajuta să scapi mai repede de celulită.

Motivația intrinsecă de a pierde în greutate

În timp ce motivația extrinsecă te poate ajuta să depășești provocările pe termen scurt, dacă vrei ca efortul tău să fie de lungă durată, ai nevoie și de motivație intrinsecă. Aceasta poate să apară și după ce îți formezi deja o mică rutină. Mâncarea sănătoasă și exercițiile fizice te vor face să te simți mai bine, așa că vei continua să practici obiceiurile sănătoase pe termen lung.

Cum creezi motivația internă? Vestea bună este că aceasta este deja în interiorul tău. Tot ce trebuie să faci este să o găsești, să o identifici și să o recunoști.

Specialiștii Centrelor AS îți recomandă să urmezi acești 3 pași pentru a stimula motivația internă:

  1. Stabilește-ți obiective pe termen scurt. Pregătește-te pentru succes prin stabilirea unor obiective realizabile pe termen foarte scurt. Scopul tău pe termen lung ar putea fi să slăbești 30 de kilograme, dar un obiectiv bun pe termen scurt ar putea fi să mănânci un mic dejun slab, sănătos, în fiecare zi în timpul săptămânii. Dacă un obiectiv săptămânal pare prea complex și te poate copleși, stabilește pentru început un obiectiv pentru o singură zi din săptămână. Poți să schimbi sucul pe care obișnuiai să-l bei la masă cu apă plată sau poți să înjumătățești masa de prânz și sa păstrezi mâncare și pentru a doua zi.
  2. Ține un jurnal. Scrie-ți fiecare obiectiv într-un jurnal. La sfârșitul zilei, comentează succesul zilei respective. Ține minte simplul fapt de a-ți face timp pentru a scrie în jurnalul tău este sănătos și o realizare în sine. Folosește cuvinte pozitive care descriu cum te simți în legătură cu acțiunile tale.
  3. Recunoaște-ți succesul. Acordă-ți timp pentru a-ți revizui succesele și acordă-ți credit. Examinează-ți jurnalul în mod regulat și mândrește-te cu fiecare pas pe care l-ai făcut pentru a ajunge mai aproape de obiectivul tău.

Pe măsură ce trecei prin procesul de stimulare a motivației interne, vei descoperi că încrederea în propriile abilități va crește. Când recunoști succesul unor realizări mici, devine mai ușor să crezi că obiectivele mai mari pot fi atinse. Începi prin a crede în tine și în capacitatea ta de a-ți schimba sănătatea și aspectul exterior, schimbându-ți greutatea.

Noi suntem alături de tine oricând ai nevoie de mai multă încredere în tine. Atunci când simți că prin propriile forțe nu reușești, te ajutăm noi cu tratamente personalizate care îți oferă un boost de energie și îți redau aspectul pe care ți-l dorești. 

Te așteptăm la Atelierul de Slăbit, locul unde îți redefinești silueta, îți recapeți tinerețea și îți consolidezi imaginea de sine!

Atelierul de Slăbit Dorobanți (0314.053.954)

Atelierul de Slăbit Tineretului (0314.053.953)

Atelierul de Slăbit AFI Cotroceni (0771.572.129)

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate