Frumusețea autentică se naște dintr-un echilibru interior și exterior - Atelierul de Slăbit

Frumusețea autentică se naște dintr-un echilibru interior și exterior

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Vorbim despre echilibru în toate și în fecare zi încercăm să excelăm la acest subiect. Avem familii, dar și job. Avem hobby-uri, dar și responsabilități. Avem idei, dar avem parte și de provocări. Ca să reușim în toate, trebuie să găsim echilibrul perfect, sau aproape perfect. A venit vara și iată că se pune accent și pe frumusețea exterioară, nu doar pe cea interioară. Vorbim despre provocări, parcurs professional, frumos, echibru și autenticitate cu Carmen Todică – Owner & Director executiv, Atelierul de Slăbit & Clinica AS, într-un material marca Revista CARIERE, pentru secțiunea Work Life Balance.

Cine este Carmen Todică?

Sunt Carmen Todică, fondatoarea Atelierului de Slăbit și Clinicii AS. Am crescut în frumosul oraș București, având o copilărie plină de bucurii și aventuri. Jocurile din spatele blocului și momentele petrecute alături de familia mea au fost parte integrantă a formării mele. Am avut privilegiul de a studia la un liceu economic, unde mi-am dezvoltat pasiunea pentru gestionarea afacerilor și am înțeles importanța unei abordări pragmatice în domeniul turistic și comercial. Parcurgând acest drum al cunoașterii, am căpătat cunoștințe și competențe în drept și administrare, îmbogățindu-mi astfel paleta de aptitudini necesare în activitatea mea antreprenorială.

Ce înseamnă frumusețea, în opinia dvs?

Îmi amintesc cartea scrisă de Andrei Pleșu „Despre frumusețea uitată a lumii” în care explorează conceptul de frumusețe dintr-o perspectivă profundă și contemplativă. Autorul subliniază că frumusețea autentică nu se rezumă doar la un aspect fizic plăcut, ci este mult mai profundă și mai complexă. Frumusețea este înrădăcinată în lucruri simple și trainice, cum ar fi iubirea, autenticitatea și armonia interioară. Aceasta se regăsește în natură, în gesturile sincere și într-o existență autentică în armonie cu sine și cu lumea înconjurătoare.

Pentru mine, frumusețea înseamnă această armonie interioară și exterioară, o încredere autentică în sine și o exprimare a individualității. În Clinica AS, ne concentrăm pe îmbunătățirea stării de sănătate și bunăstării generale, abordând frumusețea într-un mod holistic.

Suntem conștienți că frumusețea autentică se naște dintr-un echilibru interior și exterior. Prin serviciile și tratamentele pe care le oferim, ne dorim să aducem o îmbunătățire nu doar la nivelul aspectului fizic, ci și în sfera emoțională și mentală. Este important să ne tratăm cu iubire și respect pe noi înșine, iar aceasta se reflectă în modul în care ne îngrijim corpul și în felul în care ne raportăm la el.

Astfel, în Clinica AS, promovăm un stil de viață sănătos, abordăm cauzele și efectele diferitelor afecțiuni, oferim soluții complete pentru a ajunge la un echilibru și a ne atinge obiectivele de frumusețe și sănătate. Înțelegem că frumusețea este mai mult decât un simplu aspect exterior și că aceasta vine dintr-un sentiment de împlinire și armonie interioară.

Prin urmare, lucrăm pentru a ajuta oamenii să-și descopere și să-și cultive propria frumusețe autentică, să se iubească și să aibă încredere în propriul lor potențial. Fiecare persoană este unică și specială, iar misiunea noastră este de a sprijini și de a încuraja acest proces de căutare și exprimare a frumuseții din interior.

Cum arată fericirea?

Fericirea este subiectivă și, în opinia mea, este strâns legată de starea de împlinire și bucuria interioară. Pentru mine, fericirea derivă din găsirea unui echilibru în viață. Acest echilibru implică armonizarea minții, corpului și a sferei emoționale, precum și cultivarea iubirii de sine și a relațiilor cu ceilalți. Fericirea se naște din atingerea obiectivelor personale și, mai presus de toate, din capacitatea de a trăi fiecare moment ca și cum ar fi special. Nu este nevoie să așteptăm o zi specială pentru a celebra fericirea. Putem crea sărbători și momente speciale ori de câte ori simțim nevoia. Putem să ne surprindem persoana iubită, copiii sau prietenii, fără ca aceasta să fie legată de o zi anume. Prin cultivarea acestor experiențe și atitudini în viața de zi cu zi, putem menține vie acea scânteie interioară, plină de vitalitate și entuziasm, care se va reflecta și în exterior. Astfel, pentru mine, fericirea este o călătorie interioară care se construiește prin găsirea echilibrului și a bucuriei în fiecare zi.

Atelierul de slăbire – după nume pare a fi exact partenerul de care ai nevoie într-un astfel de proces. Cum ați început lanțul de clinici de remodelare corporală?

Atelierul de Slăbit și Clinica AS au luat naștere din dorința de a ajuta oamenii să se simtă bine în pielea lor și să-și redobândească încrederea în propria frumusețe. Suntem mai mult decât un simplu lanț de clinici de remodelare corporală. Suntem o comunitate, o familie în care ne sprijinim reciproc în călătoria noastră de transformare. Ne străduim să oferim servicii personalizate și integrate, având o echipă de profesioniști dedicați care înțeleg nevoile fiecărui client în parte.

La Atelierul de Slăbit, echipamentele medicale de ultimă generație ne ajută să tratăm efectul, să redăm suplețea corpului și strălucirea chipului, în timp ce în Clinica AS ne concentrăm pe identificarea și tratamentul cauzelor diferitelor afecțiuni (precum obezitatea, afectiuni dermatologice, tulburari endocrine, infertilitate etc). Prin abordarea integrată a acestor aspecte, ne dorim să contribuim la un echilibru emoțional și mental al pacienților noștri, care să-i ajute să atingă starea de fericire și de bine.

La Clinica AS, avem o abordare holistică, având specializări în diverse domenii precum chirurgia plastică-microchirurgia reconstructivă, dermatovenerologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, medicina muncii, medicina familiei, medicina internă, obstetrică-ginecologie și activități de psihologie medicală. Prin această gamă variată de specializări, ne propunem să abordăm atât cauzele, cât și efectele diferitelor afecțiuni și să oferim soluții complete pentru identificarea si tratarea cauzelor care duc la dezechilibre de sănătate.

Ce auziți cel mai des de la clienții dvs în materie de remodelare? (am încercat să slăbesc, nu am putut, nu pot sa ma abțin etc…). Vă axați pe un gen anume sau clienții sunt deopotrivă și femei și bărbați?

La Atelierul de Slăbit și Clinica AS, suntem oameni ca și ei, cu provocările și luptele noastre personale în căutarea frumuseții și sănătății. Înțelegem că fiecare persoană are propriile sale dificultăți și obstacole în procesul de remodelare corporală.

Unul dintre factorii importanți de luat în calcul în lupta pentru un corp suplu este și consumul de zahăr, în special dulcele, care poate fi o sursă de tentație și provocare în menținerea unui stil de viață sănătos. Ne străduim să oferim clienților noștri informații și strategii eficiente pentru a gestiona consumul de zahăr și a face alegeri alimentare sănătoase, adaptate nevoilor individuale.

În același timp, înțelegem că lipsa timpului poate fi un inamic puternic în drumul către un corp remodelat. Din cauza lipsei timpului, poate fi dificil să facem exerciții fizice regulate, să petrecem momente de relaxare în natură sau să ne bucurăm de timpul alături de cei dragi. De asemenea, stresul cotidian și multitudinea de task-uri pot aduce cu sine tentația de a mânca compulsiv, mai ales dulciuri.

În aceste momente, suntem aici pentru a oferi suport și îndrumare clienților noștri în atingerea obiectivelor lor de frumusețe și sănătate. În cadrul comunității noastre, clienții găsesc o sursă de inspirație și susținere reciprocă în acest proces. Ne propunem să fim alături de ei, să înțelegem lupta personală și să le oferim soluții personalizate și adaptate, astfel încât să obțină rezultate durabile și să se simtă împliniți în procesul de remodelare corporală.

Ne place să credem că suntem mai mult decât o clinică de remodelare corporală. Suntem o comunitate empatică și dedicată, în care fiecare persoană poate găsi sprijin și încurajare în căutarea frumuseții și sănătății. Împreună, cultivăm experiențe și atitudini pozitive în viața de zi cu zi, pentru a menține tânără și vie acea scânteie interioară care se va reflecta și în exterior.

Pentru o remodelare corporală îți trebuie puțin curaj și niște încredere. Ce faceți pentru a vă inspira clientele, să aibă încredere în ele? Cum le ridicați stima de sine?

Pentru a inspira încredere și a ridica stima de sine a clienților noștri, punem un accent deosebit pe relația de încredere și pe crearea unui mediu sigur și confortabil. Suntem oameni ca și ei, cu propriile noastre lupte și provocări. Prin consultanță specializată, educare și sprijin emoțional, încurajăm clienții să își descopere și să își valorifice potențialul, să se simtă în largul lor și să se împuternicească în procesul de transformare.

Ce înseamnă echilibru pentru Carmen Todică? Cum îl obțineți?

Pentru mine, echilibrul înseamnă găsirea armoniei între diferitele aspecte ale vieții mele: cariera, viața personală, relațiile, sănătatea și dezvoltarea personală. Îl obțin prin planificare atentă și prioritizare, dar și prin conectarea cu natura și bucurarea de momentele simple. Înclin spre un stil de viață sănătos și echilibrat, iar acesta se reflectă în abordarea noastră.

Cum a fost la început de drum? Ați plecat în parcursul profesional cu încredere maximă în reușită?

La începuturile mele profesionale, am întâmpinat provocări și incertitudini, dar am avut încredere în propria mea viziune și pasiune. Am fost susținută de familie, prieteni și echipa mea în acest demers, iar acest sprijin emoțional a fost esențial în parcursul meu antreprenorial.

Cine v-a susținut în tot acest demers profesional?

În tot acest demers profesional, am avut privilegiul de a fi susținută și încurajată de către persoanele dragi din viața mea. În primul rând, sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul necondiționat și susținerea continuă a soțului meu, care a fost alături de mine în fiecare pas al acestei călătorii. Eforturile și sacrificiile noastre comune au fost fundamentale în construirea acestui frumos proiect.

De asemenea, familia mea a reprezentat un pilon solid de susținere și încurajare. Prezența lor caldă și încrederea lor necondiționată m-au inspirat și m-au motivat să merg mai departe în atingerea visului meu.

Nu pot să uit să menționez și echipa mea, care a fost mereu alături de mine, aducând entuziasm, expertiză și dedicare în ceea ce facem. Fără contribuția și implicarea lor, nu am fi reușit să ajungem unde suntem astăzi.

Sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru susținerea și dragostea celor care m-au înconjurat în această călătorie profesională. Fiecare persoană care m-a susținut a avut un rol esențial în succesul și împlinirea mea personală.

Ați avut/ aveți mentori? Care a fost cel mai bun sfat primit vreodată de la cineva?

În ceea ce privește mentorii, am avut si am oameni valoroși în viața mea care m-au ghidat și mi-au oferit sfaturi prețioase. Unul dintre aspectele importante pe care le-am învățat este că întotdeauna există cel puțin două soluții de rezolvare la orice problemă. Această perspectivă m-a ajutat să abordez provocările și să găsesc soluții creative în activitatea mea antreprenorială, astfel am învățat să identific talentele fiecărei persoane și să le ofer sprijinul și libertatea necesară pentru a-și dezvolta potențialul.

Aveți un motto după care vă ghidați în viață?

Înclin să mă ghidez în viață după motto-ul „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” și cred în importanța construirii unei comunități în care ne sprijinim și inspirăm reciproc. De asemenea, sunt implicată într-un proiect de sustenabilitate la Atelierul de Slăbit și Clinica AS, deoarece cred în responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător. Sustenabilitatea nu mai este doar responsabilitatea departamentelor juridice, de public affairs sau de guvernanță, ea a devenit o prioritate a top managementului și un element central al strategiei de business pentru orice business responsabil.

Așa că și noi, întreaga echipă, ne străduim să avem un impact pozitiv asupra planetei prin practici și alegeri sustenabile, protejând astfel mediul pentru generațiile viitoare. Concret, fiecare mic gest de responsabilitate față de mediu se traduce printr-o abordare sustenabilă în echipa noastră: de la reducerea consumului de energie, prin utilizarea de echipamente de ultimă generație, ecologice, cu un consum energetic redus și durată de viață îndelungată, precum și utilizarea iluminatului de tip led în toate centrele noastre, digitalizarea proceselor, care permite reducerea consumului de hârtie și utilizarea hârtiei reciclate atunci când este absolut necesar, utilizarea produselor organice / bio și a materialelor biodegradabile de la tacâmuri, veselă, pungi și ambalaje din hârtie și fibre naturale sau produse de curățenie și igienă fără substanțe chimice toxice și de la branduri cruelty free și până la gestionarea deșeurilor în mod responsabil, prin colectarea separată și reciclarea hârtiei, cartonului, sticlelor, cutiilor și inclusiv a deșeurilor periculoase (cum ar fi medicamentele expirate, bateriile uzate sau materialele bio-periculoase). Este crezul meu că prin exemplul personal pot inspira întreaga echipă să adopte mici gesture responsabile față de Planetă și că pic cu pic putem genera o schimbare în bine.

De asemenea, am implementat politici care să reflecte angajamentul nostru față de personal, prin oportunități de formare continua și evoluție, implementăm măsuri pentru a asigura egalitatea de șanse, atât în ceea ce privește politica de personal cât și adresabilitatea serviciilor noastre, păstrăm o strictă politică de confidențialitate a datelor, în acord cu reglementările GDPR și direcționăm 20% din impozitul pe venit către ONG-uri. Toate acestea se traduc în ceea ce îmi place să numesc eu: antreprenoriat responsabil. Și sunt mândră că am reușit să aduc business-ul la acest nivel.

Ce hobby-uri aveți? Vă place natura și echilibrul ei?

În timpul meu liber, îmi place să mă dedic călătoriilor, muzicii, socializării, lecturii și picturii. Aceste activități mă ajută să mă relaxez, să mă conectez cu mine însămi și să mă încarc cu energie pozitivă.

Ce sfaturi aveți pentru tinerii aflați la început de drum în ale antreprenoriatului?

Pentru tinerii aflați la început de drum în antreprenoriat, aș împărtăși următoarele sfaturi: să fie pasionați de ceea ce fac, să investească timp și energie în dezvoltarea lor profesională, să caute mentori și să se implice în comunități relevante pentru domeniul lor de activitate. De asemenea, îi încurajez să fie deschiși la schimbare și să exploreze proiecte și inovații sustenabile, având în vedere responsabilitatea față de mediul înconjurător.

*Acest material este susținut de Sodexo Benefits and Rewards Services.

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!
Adresa de email este invalidă.
Vă rugăm să verificați emailul primit pentru a confirma abonarea la newsletter.