Curățarea prin peeling vs. dermabraziunea facială - Atelierul de Slăbit

Curățarea prin peeling vs. dermabraziunea facială

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe față grăbește regenerarea țesutului și are ca rezultat o piele mai luminoasă și vizibil întinerită. Dar cum alegi tratamentul facial care se potrivește cel mai bine pielii tale? Ne-am propus să-ți oferim în acest articol mai multe detalii despre două tratamente de curățare și regenerare a tenului foarte căutate în perioada de toamnă-iarnă: microdermabraziunea și peeling-ul chimic. De asemenea, vei afla cum se diferențiază cele două tratamente și care sunt avantajele fiecăruia.

Ce este microdermabraziunea?

Tratamentul de microdermabraziune se realizează de către un specialist certificat, obiectivul principal al procedurii fiind exfolierea celulelor moarte de la suprafața pielii, netezirea țesutului și extracția impurităților acumulate în pori. Terapeuții centrelor AS realizează procedura cu un echipament special, pentru a îmbunătăți textura pielii, combate acneea și pentru a obține un ten curat, sănătos și strălucitor. În timpul tratamentului vei simți o ușoară presiune la nivelul feței, dată de funcția vacuum a aparatului, responsabilă cu extracția impurităților din pori. Clienții centrelor AS apelează la acest tratament ca prim pas în efectuarea tratamentelor de hidratare intensă Intraceuticals sau curățare în profunzime cu Hydrafacial.

Rezultatele tratamentului de microdermabraziune se văd imediat, după prima ședință, iar tratamentul se încadrează perfect în pauza de prânz, având o durată sub 15 minute. 

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic este o cremă care se aplică pe partea superioară a pielii pentru exfoliere. Tratamentul stimulează producția de colagen, ajută la ștergerea liniilor fine de pe chip, a petelor pigmentare și a semnelor lăsate de acnee. Acizii peeling-ului penetrează adânc țesutul și împing la suprafață impuritățile. În urma tratamentului, pielea se va descuama și va fi câteva zile roșie și sensibilizată, pentru a lăsa loc celulelor noi care vor oferi strălucire tenului și un aspect vizibil întinerit.

Cât de des poți efectua tratamentul de microdermabraziune?

Specialiștii noștri în estetică facială recomandă tratamente lunare pentru exfolierea profundă. Dacă tenul are probleme cu acneea, atunci sunt recomandate chiar două tratamente lunare. Tratamentul de microdermabraziune mai are încă un rol important și anume, permite substanțelor din cremele profesionale să pătrundă și mai adânc în piele. Astfel, acestea vor acționa mai rapid, iar rezultatele devin vizibile în cel mai scurt timp. 

Cât de des poți efectua tratamentul de peeling?

Cele mai bune rezultate sunt cele care rezultă din tratamentele lunare. Peeling-urile chimice necesită o perioadă de îngrijire ulterioară pentru 5-7 zile, timpul necesar pentru recuperarea pielii. Întrucât acestea pot avea diferite intensități, dacă se optează pentru un peeling mai puternic, nu este indicat să fie făcut mai repede de o dată pe lună.  

Care este diferența dintre peeling-ul chimic și microdermabraziune?

Principala diferență dintre aceste două tratamente constă în procesul de aplicare.

În timp ce tratamentul de microdermabraziunea se efectuează cu un echipament special și nu implică aplicarea manuală, peeling-ul se aplică cu ajutorul mâinilor. De asemenea, peeling-ul poate varia în intensitate, de la peeling foarte blând la cel mediu sau peeling-ul profund. Microdermabraziunea are o intensitate standard pentru toată lumea.

În afara acestor diferențe, se mai evidențiază următoarele aspecte:

Nivelul durerii

Niciunul dintre aceste tratamente nu este dureros. Cu toate acestea, este deosebit de importantă pregătirea în domeniu a specialistului în estetică facială și de experiență în derularea procedurilor. În centrele AS toți terapeuții au pregătire medicală și sunt instruiți permanent cu privire la cele mai noi protocoale de tratament. 

Sunt cazuri când peeling-ul se poate simți neplăcut pe piele, acest disconfort fiind ameliorat de terapeut cu mișcări ușoare de masaj. 

În timpul tratamentului de microdermabraziunea poți avea senzații de furnicături, precum și de căldură. Pielea va fi foarte puțin roșie în ziua tratamentului.

Efecte secundare

Microdermabraziunea lasă pielea ușor roșie și inflamată în ziua în care a fost efectuată, în timp ce după peeling pielea poate fi ușor pigmentată și se poate simți uscată. 

Timp de recuperare

După procedura de microdermabraziune vei avea pielea roșie, însă vei putea să porți machiaj pentru uniformizarea culorii. În urma tratamentului de peeling, este nevoie să te ferești de razele soarelui timp de 7-10 zile, iar ritmul pentru recuperarea pielii va fi mai lent, cu un disconfort mai mare. 

Sperăm că informațiile prezentate ți-au fost utile. Oricare dintre cele două tratamente sunt bune pentru ten, curăță pielea, oferă strălucire și stimulează regenerarea celulară din interior către exterior precum și producția de colagen natural. În funcție de nevoile tale, poți alege cu încredere unul sau ambele tratamente ce se efectuează în centrele noastre de către specialiști în domeniu. Important este ca la final, să te simți bine în pielea ta. Acest lucru se va observa și pe chipul tău ☺

Programează-te la microdermabraziune sau peeling:

Iată centrele noastre din București:

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate