Cum îmi îngrijesc tenul în funcție de vârstă? - Atelierul de Slăbit

Cum îmi îngrijesc tenul în funcție de vârstă?

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Pielea feței este extrem de sensibilă. La fiecare vârstă are nevoi specifice de îngrijire și, dacă vrei să întârzii cât mai mult apariția semnelor de îmbătrânire, este nevoie să-ți adaptezi rutina de îngrijire în funcție de vârsta biologică. Dar, cum alegi produsele de îngrijire potrivite în funcție de vârstă și starea pielii? Iată câteva recomandări de îngrijire a pielii de la specialiștii în estetică facială din Centrele AS. 

Pielea noastră se schimbă pe măsură ce trec anii. În fiecare deceniu trebuie să ne adaptăm produsele de îngrijire la noile nevoi ale pielii noastre.

În esență, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile de bază de îngrijire a pielii și să le adaptăm (ten gras, riduri, relaxare etc.)

Care sunt regulile elementare de îngrijire a pielii feței pentru fiecare deceniu din viața ta?

La 20 de ani pielea strălucește

Tot ce ai nevoie este o cremă hidratantă bună, deoarece pielea este încă fermă și bogată în colagen. La vârsta aceasta pielea se reîmprospătează natural și continuu. În ceea ce privește curățarea, doar o piele complet curată poate primi și profita de beneficiile cremelor hidratante. Crema de noapte nu este necesară la această vârstă, este prea devreme, așa cum nu este necesar să-ți supraîncarci tenul cu produse de îngrijire. Totuși, după 25 de ani, poți alege o cremă ușoară pentru zona din jurul ochilor. În jurul vârstei de 25 de ani, apar primele riduri în zona ochilor. Daca ai tenul gras, poți adăuga o mască pentru curățare în profunzime, iar daca ai tenul uscat, ar fi de preferat o mască de hidratare profundă.

Ține minte:

La douăzeci de ani, cel mai important lucru este să ai obiceiuri bune de îngrijire și să-ți cureți tenul în fiecare zi, dimineața și seara. Nu dormi cu machiaj. Consecințele acestui obicei nu vor fi vizibile doar a doua zi de dimineață, pe pernă, ci vor apărea pe față în următorii cincisprezece până la douăzeci de ani. Dacă adormi cu machiajul, pielea va arăta tern dimineața pentru că nu respiră în timpul nopții, iar dacă machiajul ochilor nu este îndepărtat, dimineața vor apărea pungi sub ochi sau urme de oboseală, pentru că pe timpul nopții, microparticulele din produsele de machiaj au trecut prin piele.

După 30 de ani, metabolismul celular scade

Pielea nu mai este reînnoită atât de repede, iar producția de colagen începe să scadă. Primele riduri de expresie își fac apariția, in timp ce pe tenul uscat poți observa primele semne de deshidratare. Acum este momentul să începi tratamentul adecvat anti-îmbătrânire, pentru a preveni semnele timpului. Crema de noapte nu este încă necesară. Însă, ceea ce nu trebuie sa omiți este o cremă bună pentru zona din jurul ochilor, o zona extrem de delicată.

Ține minte:

Așa cum ai grijă de fața ta, trebuie să ai grijă de pielea de pe gât. Cremele trebuie puse și pe zona gâtului și întinse cu un masaj ușor. Pe gâtul apar primele semne ale îmbătrânirii. Așadar, nu uita gâtul în rutina de îngrijire!

La 40 de ani, liniile fine de expresie devin mai intense. Ridurile sunt acum vizibile și apar nu doar în jurul ochilor, ci și în partea de jos a feței (colțurile gurii, gâtul). După 45 de ani pielea devine mai subțire și începe să-și piardă elasticitatea. La această vârstă observi primele semne de ”relaxare” a pielii. Necesitatea îngrijirii anti-îmbătrânire este acum imperativă. Pentru îngrijirea de acasă, este necesar un set anti-îmbătrânire, care să se potrivească nevoilor pielii tale. Acest set ar fi bine să includă o cremă de zi, un ser anti-îmbătrânire și o cremă hrănitoare pentru ochi, cu acțiune de fermitate și revigorare. Cremele care sunt potrivite la această vârstă sunt mai bogate și mai hidratante. 

O dată pe săptămână, poți oferi feței hidratarea necesară cu o mască bogată, care hidratează în profunzime. Pielea ta îți va fi recunoscătoare. 😉

Ține minte:

Protecția solară este esențială. Nu uita să aplici cremă de protecție solară cu un indice de protecție ridicat (peste 30) în fiecare zi, în fiecare perioadă a anului, chiar și atunci când este înnorat.

După 50 de ani

Odată cu menopauza, pielea își schimbă textura, devine mai subțire, mai relaxată și produce mai puțin colagen. Reînnoirea celulară este încetinită în timp ce pielea devine mai uscată. La această vârstă apar primele pete pe piele. O cremă bogată cu acțiune anti-îmbătrânire și fermitate, un ser miraculos cu acțiune multiplă (hidratare, relaxare, strălucire) cremă hidratantă și regeneratoare pentru noapte și o cremă de ochi pentru fermitate sunt produsele de care ai nevoie după 50 de ani. Un rol important îl pot juca cremele hidratante și nutritive care pot compensa toate deficiențele pielii.

Tine minte:

Cremele antirid sunt potrivite pentru a reduce vizibilitatea ridurilor profunde care și-au făcut deja apariția. Cremele anti-îmbătrânire oferă o îngrijire mai completă, deoarece acționează împotriva ridurilor și relaxării și vizează hrănirea, hidratarea, reconstrucția și strângerea pielii.

Indiferent de vârsta pe care o ai, te invităm să-ți rezervi un tratament în Centrele AS. Avem o gamă largă de tratamente care se adresează tuturor tipurilor de piele, la orice vârstă. Cu ajutorul procedurilor moderne și a terapeuților pricepuți, vei reuși să întârzii mult semnele de îmbătrânire ale pielii. 

Te așteptăm!

Atelierul de Slăbit Dorobanți (0314.053.954)

Atelierul de Slăbit Tineretului (0314.053.953)

Atelierul de Slăbit AFI Cotroceni (0771.572.129)

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate