Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților? - Atelierul de Slăbit
Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților_Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților_

Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților?

Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților_Care este diferența dintre îngrijirea pielii femeilor față de cea a bărbaților_

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Există multe diferențe între pielea bărbaților față de cea a femeilor, precum creșterea părului, rata de transpirație, producția de ulei sau pH-ul. De exemplu, până la vârsta de 50 de ani, ”pierderea de apă transepidermică” a bărbaților (evaporarea invizibilă a apei prin piele) este semnificativ mai mică decât cea a femeilor de aceeași vârstă. Cu alte cuvinte, funcția de ”barieră” a pielii funcționează mai bine la bărbați decât la femei. De aceea, tendința de uscăciune a pielii bărbaților este mai mică decât în cazul femeilor. Are sens?

 

Producția de sebum (ulei) la bărbați este, de asemenea, mai mare decât la femei și rămâne stabilă odată cu creșterea vârstei, în timp ce producția de sebum la femei scade progresiv, odată cu vârsta. Acest lucru înseamnă că bărbații au o tendință mai mare pentru acnee, în timp ce femeile au mai mult o tendință pentru pielea uscată. De asemenea, femeile au tendința de a avea un pH al suprafeței pielii mai mare decât bărbații, ceea ce poate contribui în continuare la deteriorarea funcției de ”barieră” a pielii, favorizând apariția pielii uscate.

 

Așa cum am explicat mai sus, pielea bărbaților tinde să fie mai robustă decât cea a femeilor (excepție face zona în care părul crește pe față, care poate suferi de iritații în urma bărbieritului frecvent), tolerând o concentrație mai mare de factori iritanți. Totuși, atât pielea bărbaților cât și cea a femeilor beneficiază de același tip de ingrediente active și se pot îngriji folosind dimineața un ser antioxidant și SPF, iar seara o cremă de reparare care conține un stimulator de colagen, cum ar fi vitamina A.

 

Cu toate acestea, s-ar putea să existe anumite probleme specifice pielii bărbaților sau a femeilor, care necesită produse specializate, pentru fiecare tip de ten în parte. De exemplu, bărbații, au o tendință mai mare de iritație mecanică din cauza bărbieritului și, desigur, ar putea suferi de fire rămase în piele și foliculită în zona bărbii și a obrajilor. De aceea, aceștia vor fi îndrumați către produse specializate care previn aceste probleme.

 

Pe de altă parte, femeile prezintă un risc mai mare de pigmentare neregulată (melasma) care poate fi rezultatul unor dereglări hormonale. Astfel, produsele de piele pentru femei conțin adesea mai multe ingrediente pentru iluminarea tenului decât cele pentru bărbați. Cu toate acestea, există și bărbați care se confruntă cu pigmentarea neregulată a pielii și cărora li se prescriu produse similare, ca în cazul femeilor.

 

Și, totuși, există o altă diferență mare între pielea masculină și cea feminină! Bărbații tind să fie mai rezervați atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și preferă să folosească mai puține produse, în comparație cu femeile, care de obicei sunt bucuroase să-și aplice creme, loțiuni sau să recurgă la tehnologii moderne de întinerire și înfrumusețare. De aceea, cele mai potrivite produse pentru bărbați sunt cele multifuncționale, cu scopul de a limita numărul de produse pe care trebuie să le aplice zilnic. Majoritatea bărbaților apreciază în mod special acest lucru. ☺

 

De asemenea, bărbații preferă adesea să-și simtă pielea cât mai naturală, fără a fi încărcată de produse și tind să accepte mai ușor cremele cu o consistență ușoară, care se absorb ușor și nu sunt uleioase. În schimb, femeile care au o piele mai uscată preferă formule mai bogate pentru crema pe care o utilizează.

 

Acestea fiind spuse, diferențele nu sunt majore, însă sunt suficiente pentru o abordare personalizată atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. În plus, dacă acestor produse li se adaugă și un plan de proceduri pentru hidratare, curățare și întinerire, efectuate cu aparate de ultimă generație, pielea va căpăta un aspect ferm, viguros, sănătos și tânăr.

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!
Adresa de email este invalidă.
Vă rugăm să verificați emailul primit pentru a confirma abonarea la newsletter.