Hidratarea, între mit și realitate

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Ar trebui să bei apă îmbogățită cu vitamine? Experții spun că te poate face mai sănătos. De unde știi dacă bei suficientă apă? Tot specialiștii ne atrag atenția asupra faptului că dacă nu îți este sete, aportul de lichide este probabil „corect”.

 

Iată 5 idei dintr-o altă perspectivă despre băutul apei. 

 

Bea opt pahare în fiecare zi

 

Oamenii de știință susțin că, deși există beneficii pentru sănătate dacă bei apă, nu a fost stabilită clar legătura dintre o cantitate mare de apă și influența benefică a acesteia asupra organismului. De unde vine sfatul standard de a bea opt pahare în fiecare zi? „Nimeni nu știe cu adevărat”, spune medici specialiști în domeniu.

 

Dacă bei multă apă, te ajută la eliminarea toxinelor

 

Rinichii filtrează toxinele din fluxurile noastre de sânge. Apoi, toxinele se elimină prin urină. Întrebarea este: apa suplimentară băută zilnic îmbunătățește funcția rinichilor?

Unii medicii experți în domeniu susțin că “De fapt, cantitățile mari de apă tind, în mod surprinzător, să reducă capacitatea rinichilor de a funcționa ca filtru”. De aceea, suntem îndemnați la un echilibru în consumul apei.

 

O cantitate mare de apă este egală cu o piele mai sănătoasă

 

Corpul este alcătuit în proporție de 60% din apă. Kilogramele sunt direct proporționale cu cantitatea de apă existentă în organism. 

 

Adăugarea a câtorva pahare de apă în fiecare zi are un efect asupra organismului, dar nu așa spectaculos cum ne-am aștepta. Un studiu publicat în 2007 privind beneficiul cosmetic al apei potabile sugerează că 500 ml. de apă cresc fluxul de sânge capilar în piele. Acest fapt ar putea veni cu unele schimbări precum luminozitatea pielii sau hidratare. Sunt necesare și alte activități pentru a obține și menține sănătatea pielii. Medicii dermatologi din Clinica AS te pot ajuta în acest sens.

 

Apa suplimentară duce la pierderea în greutate

 

O afirmație mai exactă poate fi: Apa de băut este un instrument util pentru dietă.

 

Apa este o strategie excelentă pentru dietă, deoarece nu are calorii. În plus, aceasta diluează sucurile gastrice și reduce senzația de foame. În acest sens, ajută indirect în curele alimentare.

 

Totuși, apa nu este magică și nu poate fi considerată o soluție singulară când îți dorești să slăbești. Este necesar și un plan alimentar bine stabilit cu un medic nutriționist pentru a vedea rezultate. Dr. Cătălina Andrei, medicul nostru nutriționist îți poate veni în ajutor.

 

Este ușor să te deshidratezi în timpul unui antrenament

 

Deshidratarea se stabilește atunci când o persoană a pierdut 2% din greutatea sa corporală. 

În acest sens, sportivii au nevoie să recunoască semnele deshidratării. 

 

Medicii noștri recomandă persoanelor care fac sport la nivel de performanță să bea minimum 2 litri de apă cu câteva ore înainte de a începe antrenamentul.

 

În concluzie, apa are numeroase benefici pentru organism. Dar nu trebuie să ne așteptăm la minuni. Un consum echilibrat de apă, în combinație cu o dietă adecvată și activități care susțin un stil de viață sănătos te ajută să-ți menții întreg organismul în formă.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Atelierul de Slăbit

Atelierul de Slăbit reprezintă o echipă de medici profesioniști a căror scop este să te ajute pe tine să ajungi la aspectul fizic dorit.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate
© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimite mesaje de tip spam!

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Hei, tu!

Ce spui de o ședință de drenaj gratuită și o analiză corporală / facială la alegere?

Tot ce trebuie să faci este să te abonezi la newsletter-ul nostru!

* Voucher-ul poate fi folosit doar la cumpărături de minim 450 lei, are o valabilitate de 10 zile și poate fi folosit în oricare din locațiile Atelierul de Slabit: Dorobanți (+40 314 053 954), Tineretului (+40 314 053 953) și AFI Cotroceni (+40 771 572 129).

Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite către terțe părți.