Somonul este un peşte gras, foarte apreciat pentru beneficiile sale.
În primul rând, el este apreciat pentru conţinutul în acizi graşi Omega 3.
Este recomandat să consumăm somon, cel puţin săptămânal.
Astfel, el ne va proteja inima. Atât somonul sălbatic, cât şi somonul de cultură sunt la fel de bogaţi in Omega 3. Depinde de hrana consumată de peşti. Cei care sunt hrăniţi cu cereale, alge şi plancton pot fi mai bogaţi in Omega 3.
Se pare că somonul proaspăt este mult mai gustos decât somonul congelat. Iar în cazul congelării, aceasta trebuie să se facă la scurt timp după prinderea peştelui.
Nu este bine să îndepărtăm pielea somonului înainte de a-l găti, pe considerentul că este foarte grasă. Ea conţine cea mai mare cantitate de Omega 3.
Culoarea roz a cărnii somonului este cauzată de carotenoizii aflaţi în hrana peştelui sălbatic – alge şi crustacee – şi de suplimentele nutritive administrate peştelui de cultură.
Oasele somonului sunt uşor de ingerat şi conţin calciu; deci se recomandă să nu fie îndepărtate.
Este mai sigură consumarea peştelui gătit. Acest mod de preparare inhibă activitatea unor enzime care pot distruge vitamina B1, dacă somonul ar fi consumat în stare cruda.
Tiamina (vitamina B1) are rol în metabolism şi în menţinerea sistemului nervos.
Ideal ar fi să consumăm 300 g săptămânal de somon. Astfel vom beneficia de toate proprietăţile enumerate anterior.
Alimentația este importantă în eforturile noastre de a ne menține sănătoși.
Consumul unor superalimente precum: somonul, nucile, ovăzul sau ouăle ne vor ajuta să fim supli și plini de viață.
Insă, pentru un aspect fizic de invidiat, recomandăm Criolipoliza-Cooltech. Aceasta nu este dureroasă și te scapă de surplusul de grasime.
Află mai mult: 0314053953