Caută
Close this search box.

Rolul unui nutriționist în obținerea siluetei mult visate

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le adresezi unui dietetician este „cum slăbesc?” Răspunsul nu este unul simplu. Există teorii care susțin faptul că ar trebui să arzi mai multe calorii decât consumi, în timp ce alți specialiști susțin că, dacă vei adopta un regim alimentar precum cel al strămoșilor noștri, vei scăpa de kilogramele suplimentare.

Deși pot exista beneficii ale acestor abordări, nu există un răspuns „unic” pentru a te ajuta să pierzi în greutate. Unele diete țin de anumite tendințe într-o anumită perioadă, însă tu ai nevoie de un plan pe termen lung, adaptat modului de funcționare a organismului. De aceea, un dietetician poate juca un rol esențial să te ajute să obții greutate dorită, pe care să ți-o menții apoi o perioadă îndelungată.  

În lipsa unui nutriționist, te poți regăsi în fața pericolului de a începe o nouă dietă și a abandona ulterior din cauza influențelor sociale, a stresului ridicat și a lipsei de motivație – acestea fiind doar câteva motive. Nutriționistul dietetician intervine să te ajute să depășești aceste bariere. Sprijinul unui profesionist în nutriție este cel mai bun mod de a reuși să slăbești. Acest lucru se datorează, în mare măsură, nu numai faptului că primești recomandări de specialitate și sprijin personalizat, ci și responsabilității pe care un specialist o are față de tine în momentul în care îi treci pragul.

Responsabilitatea este cheia. Este mai probabil să rămâi fidel antrenamentelor dacă ai un antrenor personal care știi că te așteaptă la sală sau să duci până la final un tratament de remodelare corporală dacă terapeuții îți arată progresul cu fiecare procedură. Același lucru este valabil și pentru un nutriționist dietetician. Rolul acestuia în procesul de slăbire este, pe lângă planul personalizat, să-ți ofere și sfaturi legat de cele mai potrivite proceduri, care îți vor șlefui și desăvârși silueta.

Totodată, poate știi ce fel de plan alimentar ar trebui să ai la fiecare masă, dar cum te descurci cu acele momente critice, când sunt servite prăjituri la ziua de naștere a unui coleg de serviciu? Sau când ieși în oraș la masă? Știi care este diferența dintre grăsimile sănătoase și cele rele? Și ce surse de proteine ​​sunt dezirabile?

Discuția cu un nutriționist dietetician te va ajuta cu problemele legate de dietă, dar îți va trasa și niște linii directoare care să te ghideze în acest proces, te va ajuta să stabilești și să înțelegi anumite principii te bază și să-ți oferi chiar tu răspunsurile la întrebări. 

De asemenea, nutriționistul te ajută să descoperi care sunt acele concepții greșite despre mâncare. Două dintre cele mai comune sunt „carbohidrații îngrașă” și „fără gustări”. Acestea sunt mituri. Iată de ce? 

Carbohidrații te îngrașă!

Nu toți carbohidrații sunt la fel. Carbohidrații rafinați, foarte procesați, cum ar fi acadele, prăjiturile, biscuiții, pâinea albă și orezul alb îți pot crește foarte mult nivelul zahărului din sânge, fapt care generează apoi și mai multă poftă de mâncare. Tot acest ciclu are ca rezultat un nivel ridicat de zahăr în sânge și supraalimentare.

Pe de altă parte, alegerea carbohidraților integrali cu indice glicemic scăzut,  precum legumele, fructele și cerealele integrale, te va ajuta la o concentrare mai bună, să arzi grăsimile și să-ți optimizezi performanța la exerciții fizice.

Eliminarea unui grup de alimente sau restricționarea alimentației va fi întotdeauna dificil de susținut. Consumul excesiv de orice macronutrient, fie că este vorba de carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi, poate duce la creșterea în greutate!

Așadar, înainte de a interzice cartoful sau cartoful dulce, gândește-te mai bine la modul de prepararea a acestora. Cartoful fiert mediu sau un cartof dulce copt poate fi delicios și satisfăcător. Prăjirea lor sau adăugarea de smântână și unt se poate dovedi a fi adevărata cauză a problemei.

Gustarea este mereu o idee neinspirată

În timp ce gustarea poate crește numărul de alimente consumate zilnic, nu este o problemă atunci când mesele principale sunt echilibrate și gustarea este un motiv al foamei, decât din alți factori declanșatori, precum: o petrecere, influențe sociale sau stres.

Dacă ai încercat de ani de zile să slăbești și nu ai avut succes, poate merita să discuți cu un dietetician despre ce gustări să mănânci, care nu îți vor afecta planul de alimentație altfel sănătos.

În orice caz, a mânca ghidat de pofta de mâncare poate ajuta la eliminarea meselor programate la o anumită oră. 

Așadar, dacă vrei să slăbești, ai încercat de mai multe ori, dar fără rezultatele dorite, un dietetician este o modalitate excelentă de a-ți gestiona barierele în calea succesului și de a-ți respecta obiectivele de scădere în greutate. Vei obține în plus și recomandările de tratamente corporale care vor susține întreg procesul.

Te așteptăm în Centrele AS, cu tratamentele corporale și medicul nutriționist care te vor ajuta să ajungi la silueta și greutatea mult dorite!

Atelierul de Slăbit Dorobanți (0314.053.954)

Atelierul de Slăbit Tineretului (0314.053.953)

Atelierul de Slăbit AFI Cotroceni (0771.572.129)

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter și primești o ședință de analiză corporală gratuită

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimitem mesaje de tip spam!

Adresa de email este invalidă.
Vă rugăm să verificați emailul primit pentru a confirma abonarea la newsletter.