Hidratare VS Retenție de Apă - Atelierul de Slăbit

Hidratare VS Retenție de Apă

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Importanța hidratării și limitele acesteia

Sănătatea întregului organism depinde de aportul zilnic de apă, ceea ce înseamnă că hidratarea este o parte esențială a vieții noastre. Însă, este foarte important să ținem cont că aportul de apă din organism trebuie să fie echilibrat. Andreea Haliga, specialist remodelare corporală și estetică facială la Atelierul de Slăbit oferă câteva informații esențiale despre rolul hidratării și efectele ei.

O hidratare corespunzătoare poate duce la eliminarea retenției de apă! Persoanele care rețin apă, tind să bea mai puține lichide, crezând că aceasta este metoda de a rezolva problema retenției de apă. Însă lucrurile funcționează exact invers. Trebuie să ne hidratăm permanent, pentru a preveni retenția de apă. 

Care sunt cauzele posibilele ale retenției de apă?

  • Consumul excesiv de sare (dieta alimentară), alcool și cofeină;
  • Sedentarismul, lipsa exercițiilor fizice;
  • Perioade lungi de timp petrecute în picioare sau stând la birou;
  • Afecțiuni hormonale; 
  • Instalarea menopauzei poate duce la apariția celulitei și a retenției de apă;
  • Unele medicamente.

Aflăm de la specialistul nostru că retenția de apa poate fi însoțită de un set de transformări la nivelul corpului nostru, precum: balonarea nefirească, creștere în greutate, dureri ale articulațiilor, migrene sau sindromul picioarelor grele.

Cum putem preveni sau combate retenția de apă?

În primul rând, atunci când afecțiunea își face simțită prezența si persistă, este indicată o investigație mai amănunțită. Se poate realiza în centrul Atelierul de Slăbit din Dorobanți unde poți beneficia de o evaluare efectuată cu ajutorul cântarului profesional premium InBody 270, printre singurele disponibile în România. Cântarul dispune de o tehnologie de ultimă generație, capabilă de a verifica gradul de retenție de apă din organism.


Pentru a evita deshidratarea, este recomandat consumul zilnic de aproximativ 8 pahare cu apă. Hidratarea corectă combinată cu un plan alimentar echilibrat susține starea generală de sănătate. În plus, 30 de minute de mers pe zi sau efectuarea exercițiilor fizice ajută la stimularea circulației, a transpirației și a fluxului urinar, pentru ca limfa să poată circula, eliminându-se astfel excesul de apă din organism.

Drenajul limfatic sau presoterapia - o modalitate eficientă de a combate retenția de apă

Drenajul limfatic este un masaj terapeutic ce combate eficient retenția de apă. Este recomandată efectuarea unei proceduri de cel puțin o dată pe săptămână pentru a stimula circulația sangvină, accelerând eliminarea toxinelor din corp. La Atelierul de Slăbit, procedura se efectuează cu un aparat de ultimă generație, iar terapia este foarte relaxantă și non-invazivă. Camerele de presiune individuală ”îmbrățișează” atent fiecare zonă, susținând activitatea sistemului limfatic, dar și a circulației sangvine. Tratamentul constă în aplicarea de presiuni diferite (controlate secvențial) asupra lanțului ganglionar, în funcție de particularitățile fiecărei zone, realizându-se astfel o drenare treptată a fluidelor. 

Pentru evaluarea și tratarea retenției de apă, te așteptăm în centrele noastre Atelierul de Slăbit. Fă-ți o programare:

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter și primești o ședință de analiză corporală gratuită

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimitem mesaje de tip spam!

Adresa de email este invalidă.
Vă rugăm să verificați emailul primit pentru a confirma abonarea la newsletter.