Importanța hidratării și limitele acesteia
O hidratare corespunzătoare poate duce la eliminarea retenției de apă! Persoanele care rețin apă, tind să bea mai puține lichide, crezând că aceasta este metoda de a rezolva problema retenției de apă. Însă lucrurile funcționează exact invers. Trebuie să ne hidratăm permanent, pentru a preveni retenția de apă.
Care sunt cauzele posibilele ale retenției de apă?
- Consumul excesiv de sare (dieta alimentară), alcool și cofeină;
- Sedentarismul, lipsa exercițiilor fizice;
- Perioade lungi de timp petrecute în picioare sau stând la birou;
- Afecțiuni hormonale;
- Instalarea menopauzei poate duce la apariția celulitei și a retenției de apă;
- Unele medicamente.
Cum putem preveni sau combate retenția de apă?
În primul rând, atunci când afecțiunea își face simțită prezența si persistă, este indicată o investigație mai amănunțită. Se poate realiza în centrul Atelierul de Slăbit din Dorobanți unde poți beneficia de o evaluare efectuată cu ajutorul cântarului profesional premium InBody 270, printre singurele disponibile în România. Cântarul dispune de o tehnologie de ultimă generație, capabilă de a verifica gradul de retenție de apă din organism.
Pentru a evita deshidratarea, este recomandat consumul zilnic de aproximativ 8 pahare cu apă. Hidratarea corectă combinată cu un plan alimentar echilibrat susține starea generală de sănătate. În plus, 30 de minute de mers pe zi sau efectuarea exercițiilor fizice ajută la stimularea circulației, a transpirației și a fluxului urinar, pentru ca limfa să poată circula, eliminându-se astfel excesul de apă din organism.
Drenajul limfatic sau presoterapia - o modalitate eficientă de a combate retenția de apă
Drenajul limfatic este un masaj terapeutic ce combate eficient retenția de apă. Este recomandată efectuarea unei proceduri de cel puțin o dată pe săptămână pentru a stimula circulația sangvină, accelerând eliminarea toxinelor din corp. La Atelierul de Slăbit, procedura se efectuează cu un aparat de ultimă generație, iar terapia este foarte relaxantă și non-invazivă. Camerele de presiune individuală ”îmbrățișează” atent fiecare zonă, susținând activitatea sistemului limfatic, dar și a circulației sangvine. Tratamentul constă în aplicarea de presiuni diferite (controlate secvențial) asupra lanțului ganglionar, în funcție de particularitățile fiecărei zone, realizându-se astfel o drenare treptată a fluidelor.
Pentru evaluarea și tratarea retenției de apă, te așteptăm în centrele noastre Atelierul de Slăbit. Fă-ți o programare:
- Atelierul de Slăbit Dorobanți (0314 053 954)
- Atelierul de Slăbit Timpuri Noi (0314 053 953)
- Atelierul de Slăbit AFI Cotroceni (0771 572 129)