Caută
Close this search box.

Cunoaște-ți mai bine tenul

Îți place acest articol? Distribuie-l!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele noastre! 

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Cunoașterea tenului te ajută să te îndrepți către tratamentele faciale care îți vor oferi cele mai bune rezultate. Este de la sine înțeles că orice procedură, fie de întinerire, hidratare, regenerare, curățare are nevoie de anumite creme, serumuri și substanțe active pentru tratament.

Cel mai important pas în îngrijirea pielii vine din înțelegerea tipului specific de piele și modul în care aceasta se adaptează în anumite circumstanțe sau în funcție de sezonalitate. Pielea este cel mai mare organ al corpului tău, la fel de complex și inteligent ca inima, plămânii, ficatul și alte organe vitale. Folosirea produselor de curățare și a tratamentelor prea dure, chiar dacă sunt recomandate pentru un exces de sebum, poate trimite pielii semnalul că trebuie să producă și mai mult sebum. În schimb, aplicarea cremelor hidratante prea consistente poate duce la scăderea producției de sebum natural, rezultând o piele mai uscată. Dacă îți aloci timp pentru a afla nevoile specifice ale pielii tale, acest demers te va ajuta să alegi variantele potrivite pentru tenul tău care vor echilibra pielea și îți vor oferi o piele mai sănătoasă și mai luminoasă.

Pielea fiecărei persoane este unică, dar există câteva tipologii de piele care te pot ajuta să identifici categoria în care te încadrezi cel mai mult. Cele trei tipuri principale de piele sunt denumite în mod obișnuit ca fiind: grase, normale / combinate și uscate. Iată două moduri simple care te ajută să identifici acasă tipul de piele pe care îl ai:


Metoda ”Bare-Faced”

Curăță bine fața cu un produs ușor și usucă bine tenul. Lăsați pielea liberă, fără să aplici aplicați creme hidratante, serumuri sau tratamente suplimentare. După 30 de minute, examinează-ți obrajii, bărbia, nasul și fruntea pentru orice urmă de strălucire. După alte 30 de minute, evaluează dacă îți simți pielea uscată, mai ales dacă zâmbești sau faci alte expresii faciale. Dacă simți că pielea ”te strânge”, probabil că o ai uscată. Dacă observi că pielea ta lucește pe nas și frunte, pielea este cel mai probabil normală / mixtă. Dacă vezi că îți lucesc și obrajii, cel mai probabil ai pielea grasă.


Metoda ”Bloting Sheet”

Această metodă este mult mai rapidă și adesea un excelent diferențiator între tipurile de piele grasă și uscată. Lipește ușor o hârtie pe diferitele zone ale feței. Ține apoi foaia în lumină pentru a observa cât de mult ulei este vizibil. Dacă foaia a absorbit puțin sau deloc ulei, cel mai probabil ai pielea uscată. Dacă foaia dezvăluie ulei din zonele frunții și nasului, pielea este normală / mixtă. În cele din urmă, dacă hârtia este saturată cu ulei, este foarte probabil să ai pielea grasă.


Tipuri de piele

 

Piele uscată

Pielea uscată se poate simți strânsă pe tot parcursul zilei și poate prezenta o descuamare vizibilă. Pielea uscată se datorează în mare parte geneticii, factorilor de mediu, stilului de viață, dietei, modificărilor hormonale sau climă. Deshidratarea este, de asemenea, o cauză principală a pielii uscate, astfel încât este recomandat să bei multă apă și să eviți substanțele diuretice precum alcoolul și cofeina, care pot influența semnificativ modul în care pielea ta se simte și arată.

Este recomandat să aplici zilnic tratamente blânde de exfoliere, non-abrazive, care ajută la regenerarea celulelor pielii fără a elimina uleiurile naturale ale pielii. Fără stratul suplimentar de piele moartă, serumurile și tratamentele vor fi absorbite mai ușor. Cele mai bune produse hidratante pentru pielea uscată sunt acelea care conțin acid hialuronic (adesea listat ca hialuronat de sodiu în ingrediente), glicerină și substanțe active marine precum algele, datorită capacității lor de a atrage apa și de a o livra direct către celulele pielii. Emolienții te vor ajuta la netezirea și hidratarea uniformă a pielii.


Piele normală / mixtă 

Persoanele cu piele normală / mixtă se confruntă deseori cu uscăciunea pe obraji, ceea ce face importantă găsirea unei creme hidratante care să nu fie prea grasă, dar suficient de consistentă pentru a păstra umezeala acolo unde este nevoie. Cei cu pielea normală nu sunt predispuși la erupții pe obraji și tind să aibă o zonă ”T” bine hidratată. Exfolierea delicată zilnică este, de asemenea, importantă pentru a menține echilibrul zonei ”T” și a zonelor obrajilor. Cremele hidratante cu o textură asemănătoare gelului sunt absorbite mai rapid și mai puțin susceptibile de a provoca erupții. Poți începe aplicarea cu o cantitate mică, pe care să o crești progresiv, după cum este necesar, pentru a evita supra-hidratarea și stresarea pielii.


Pielea grasă 

Excesul de sebum poate lăsa adesea porii încărcați și înfundați. Vestea bună este că pielea grasă pare mai tânără și mai suplă, deoarece are mai multă umiditate naturală și este mai puțin predispusă la riduri. Exfolierea enzimatică zilnică este esențială pentru a promova rotația celulară și pentru a preveni acumularea de sebum în pori. Un exfoliant fizic delicat (fără substanțe abrazive precum nuci sau semințe care pot provoca leziuni ale dermului) este, de asemenea, util pentru echilibrarea tonusului și texturii pielii.

Pielea mai grasă este, de asemenea, predispusă la PIH (hiperpigmentare postinflamatorie), o afecțiune care lasă pete întunecate pe piele după vindecarea unei erupții. Exfolierea va ajuta la luminarea acestor pete întunecate, lustruind straturile superioare ale pielii și stimulând procesul de apariția a celulelor noi. Dacă te confrunți cu erupții acneice moderate sau severe, ar fi bine să iei în considerare utilizarea unui exfoliant care include ingrediente anti-bacteriene pentru a accelera vindecarea și a preveni viitoarele pete.


CONCLUZIE

Nevoile pielii noastre se pot schimba în timp și de aceea este bine să știi mereu care este tipul tău de ten pentru a lua măsuri și pentru ca tratamentele pentru care optezi să fie cele corecte, adaptate nevoilor tenului tău din perioada respectivă. Specialiștii noștri în estetică facială, înainte de efectuarea oricărui tratament facial, îți vor face o analiză a pielii și vor stabili care este procedura care ți se potrivește cel mai bine, astfel încât să obții rezultatele urmărite. Descoperă gama noastră largă de tratamente faciale care îți vor ajuta tenul să fie tânăr și luminos.

Atelierul de Slăbit

La Atelierul de Slăbit, suntem o echipă dedicată și experimentată de profesioniști din domeniul esteticii faciale și medicale. Înțelegem importanța aspectului fizic și impactul pe care îl are asupra stimei de sine și încrederii în propria frumusețe. Scopul nostru este să te sprijinim și să îți oferim soluții personalizate pentru a-ți atinge obiectivele de remodelare corporală și estetică facială. Suntem aici pentru a-ți oferi servicii de înaltă calitate și pentru a te ghida în călătoria ta către o frumusețe autentică și o stare de bine generală.

Acceptăm următoarele metode de plată:

Plata in Rate

© Copyright atelieruldeslabit.ro
Toate drepturile sunt rezervate.

Website realizat și întreținut de Kooperativa

Abonează-te la newsletter și primești o ședință de analiză corporală gratuită

Te vom ține la curent cu promoțiile și evenimentele noastre. Promitem să nu trimitem mesaje de tip spam!

Adresa de email este invalidă.
Vă rugăm să verificați emailul primit pentru a confirma abonarea la newsletter.